perjantai 13. elokuuta 2010

Jos olisi matkalla nyt.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan matkaan piti siis lähteä tänään. Matkakaverin, Jaskan, työkiireiden takia matkaa jouduttiin siirtämään ja uusi lähtöpäivä on siis 2.9. 8:15 kone lähtee Amsterdamiin, Amsterdamista 14:05 Hong Kongiin, minne se saapuu aamulla 3.9. Siellä vietetään pari päivää ja 6.9. lähtee kone Perthiin, minne saavumme 22:45. Perth Australian länsirannalla on siis toistaiseksi lopullinen päämäärä.

Varsinainen päämäärä koko matkalle on siis vielä toistaiseksi avoin. Tarkoitus on kierrellä ja katsella erilaista maailmaa. Tällä tytöllä tarkoitus olisi ehkä oppia myös parempaa englantia. Kokemuksia ja muistoja tulee myös toivottavasti kertymään matkan varrella. Pois lähdemme Sidneystä (näillänäkymin) vuoden päästä maahan saapumisesta. Ainahan toki pois pääsee aiemminkin, tai viisumiin voi hakea jatkoaikaa.

Yhteen blogiin ehdin kirjoitella juttua matkasta jo 19.5. lähtien, mutta esteettisistä syistä en pitänytkään siitä. Bloggeri vaikuttaa muutenkin mukavammalta, eli tästälähin kirjoittelen tänne. Alkuperäisen blogin muutamat merkinnät pääsee kuitenkin lukemaan täältä.

Vielä ei jännitä kamalasti, ehkä se matkajännityskin vielä ehtii puhjeta. Innostaa tosin sitäkin enemmän.

Vaikka välillä on tehnyt useammankin kerran mieli perua koko matka, ei kuitenkaan ikinä tosissaan. Matka varattiin viikon sisällä siitä, kun ajatus edes syntyi ja se toisaalta tuntuu melko harkitsemattomalta. Elämä on ehtinyt muuttua yllättävän paljon matkan varaamisen jälkeen. Mutta silloin päätettiin varata matka nopeasti juuri sen takia, että sitten ainakin matkaan tulee lähdettyä. Voi meinaan oikeasti olla, että jos matkan varaamista oltaisi vetkuteltu, olisi se jäänyt varaamatta kokonaan. Nyt, vaikka matkaa on siirretty, on se kuitenkin kokonaan maksettu. Ja matkaan ollaan oikeasti lähdössä. Siitä tulee unohtumaton Once in a lifetime kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti