torstai 23. joulukuuta 2010

3rd day off

14.12.10
2:53pm

Onko vähän turhauttavaa vai turhauttavaa? Saatiin töitä Sheppartonin läheltä kirsikoiden poimijoina. Työnvälitystoimiston tyyppi lupasi töitä viikosta kolmeen.. Aloitettiin lauantaina ja.. onhan meillä ollut jo yhdelle päivälle poimittavaa. Ollaan siis ehkä saatu asuminen täällä maksettua, wipii. Torstaina saattaa olla töitä, tai ei. Nämä täällä eivät paljoa näytä itsekään tietävän asioista.

Sateiden takia kirsikkasato on ilmeisen huono ja siksi ei riitä poimittavaa, niin kuin pitäisi olla. Kuitenkin, jos olisi tiennyt, että töitä ei ole kuin päiväksi, oltaisiin kenties vain jatkettu etsimistä tai oltaisiin tehty se yksi päivä töitä ja jatkettu matkaa, ei buukattu asumistakin täältä.
Uljas Campbell's Campimme! Huomatkaa parakkityyppiset kylpyhuoneratkaisut ja vesitankki talojen välissä. Oli muuten tyhjä koko pysymisemme ajan, vaihtoivat kyllä vanhan ja reiällisen uuteen ja reiättömään. Eivät vaivautuneet täyttämään kuitenkaan.

Toisaalta, en valita. Ei asuminen täällä ole kuin $49/vko/hlö. Eli $7/päivä. Aika halpa, sanoisin. Varsinkin, jos töitä olisi suhteellisen säännöllisesti, että siitä jäisi jotain käteenkin.. Ihmiset täällä ovat kanssa mukavia. Ainakin ne kaksi, joiden kanssa asutaan täällä meidän campissa. Aussipariskunta, kiertelemässä Australiaa autolla, vähän kuin mekin. Ihan viihtyisää ja rauhallista ja kaikkea mukavaa. Toisaalta, vähän huolettaa se työttömyys, tiedä sitten, jos torstain jälkeen eivät taas osaa sanoa onko töitä vai ei (jos silloin torstainakaan on) jatketaan todennäköisesti vain matkaa. Turha täälläkään on aikaa kuluttaa, muualla voisi olla fiksumpaa loppureissuakin ajatellen.

Kirsikoiden poimiminen itsessään ei ollut niin kamalaa, kuin olisi voinut kuvitella. Tietysti vähän pikkuisen ärsytti, kun sekin homma oli suhteellisen epäorganisoitua. Meille näytettiin alueet, mitkä piti poimia, mutta jos sen sai tehtyä, kukaan ei oikein tiennyt mihin mennä ja mitä tehdä. Taukoja tai mitään ei ollut – ne olisi pitänyt tajuta pitää itsekseen. Työ ei ole tuntipalkkaista, vaan maksetaan sen mukaan, kuinka monta laatikollista kirsikoita saa poimittua. Niin, ja kukaan meistä täällä ei tiedä edes, kuinka paljon laatikollisesta maksetaan.. Toivottavasti siis ollaan poimittu tarpeeksi edes sen vuokran kattamiseksi – kumpikin meistä poimi ainoastaan viisi laatikollista siinä kymmenen tunnin aikana, mitä tehtiin poimintaa. Ei mitään hajua, onko se hyvin vai huonosti ensimmäiseksi päiväksi, siellä kuitenkin oli jengiä, jotka poimivat päivän aikana 20 laatikollista tai jotain.. Hehe.

Ei siinä sinänsä mitään – vapaa-aika on aina mukavaa, mutta jos tänne on tullut poimimaan kirsikoita, eikä viettämään vapaa-aikaa.. Ja jos vähän kuin sen rahan perässä.. Paah, tavallaan hieman ärsyttää.

Oltiin Pakenhamissa suihkuilemassa, kun saatiin puhelu takaisin työnvälitystoimistosta torstaina. Sanoivat vain, että työtä olisi, tulkaa tänne. No mehän mentiin, seuraavana päivänä (perjantaina) kirjoiteltiin papereita ja lauantaina aloitettiin työt. Ja tosiaan kun lopetettiin, kaveri sanoi vain, että sunnuntaina ei sitten tarvitse tulla, soittakaa maanantaina toimistolle ja kysykää, jos silloin on poimittavaa. Sunnuntaina mentiin aikaisin nukkumaan ja maanantaina herättiin innostusta täynnä taas viideltä, että ollaan kuudelta toimistolla – ihan vain varmuuden vuoksi, jos niitä töitä olisi. Toimisto oli (yllätys) autio siihen aikaan ja hengailtiin kämpillä kahdeksaan, jolloin sitten soitettiin toimistolle sen auettua. Ja tosiaan, ei töitä, lupasi soitella takaisin sitten jos niitä on. Soittelikin ja ehkä torstaina.. Tiedä sitten, meinaavatko ne soittaa meille, onko niitä töitä, vai pitääkö meidän taas päivystää.. Ihanaa! Pitänee huomenna vähän kysellä, jos ne torstaista tietäisivät silloin enemmän.

Ainiin ja totta, kummallakaan meistä ei vieläkään ole TFN numeroita, vastahan itsekin tilasin sen silloin, kun Sydneystä lähdettiin. Ihanan nopeaa toimintaa nämä kaikki paperiasiat. Ja totta, tämä on verollista tuloa, eli maksetaan sitten sikakorkeaa veroprosenttia tuosta yhdestä päivästä. I love.

Asumuksesta vähän – se ilmeisesti ei ole ainoastaan meidän asuttama. Viereisessä  huoneessa on joku, joka kovalla rapinalla haluaa meidän listasta läpi. Ehkä hiiri? Ja seinissä/katon alla asuu kanssa joku, ehkä possumi? Jippii ja jee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti