maanantai 13. syyskuuta 2010

Autoilua pohjoiseen ja silleen.

12.9.10
10:26 am.

Voih, ulkona sataa taas. Johan oli kaksi päivää, jolloin ei satanut. Toissapäivänä ostettiin siis auto, Fiat Falco, näppärä farmari. Taakse saa levitettyä sängyn ja siellä mahtuu nukkumaan hyvin kaksi ihmistä. Tai hyvin ja hyvin, kun jalkoja ei saa edes koukkuun (minäkään), kun katto on niin matalalla ja sänkyyn ja pois pääseminen on akrobatiaa, mutta siis että on se mukavampaa, kuin autossa nukkuminen yleensä ja edullisempaa kuin hostelliyöpyminen (vaikka bensa täälläkin maksaa mansikoita. Se ei siihen yöpymisen hintaan kyllä liity, mutta reissaamiseen, mikä kyllä maksaisi, vaikka hostellistakin pitäisi maksaa. Tulipas vaikea ja hankalasti ymmärrettävä välilause. Sen pointti (näin helpommin selitettynä) kai kuitenkin oli, että reissatessa tulee edullisemmaksi maksaa vain reissaamisesta.).

 
Auto ostettiin ranskalaiselta Fabianilta (papereiden mukaan Gabniel?) 1900$. Suhteellisen edullinen, koska mukana tuli kaikennäköistä krääsää teltoista retkituoleihin ja kaasukeittimistä astioihin ja pressuihin. Ei siis itse tarvitse niihin satsata. Samoin ehdottomana plussana iPod (tms. ämppäri) blugi, että voi niitä kuunnella (löytyy myös cd soitin, ei vaan yhtään cd:tä) ja samaiseen savukesytyttimeen liitettävä yleissähkölaite..Eli siis en tiedä nimeä, mutta härveli, missä on pistorasia ja millä voi siis ajon aikana ladata mitä vaan töpselillistä härveliä. Voisin väittää melkoisen käteväksi.
 
Leireilyelämää maalla.


Nyt ollaan siis kaksi yötä nukuttu autossa ja reissataan siis kolmatta päivää. Eilen ja toissapäivänä ajettiin pohjoiseen päin.
(Tarkoitus oli bongata kenguruja. Kengurusaldo hotdogin jälkeen kasvoikin kyllä neljällä, mutta yksi oli hädintuskin tunnistettavissa kenguruksi, yksi oli ilman päätä ja kaksi muutenvaan kuolleita tienlaidassa. Fabian ja sen virolainen kaveri vannottivat, että niihin ehtii kyllästyä ja sanoivat, että yöllä ei kannata ajaa ihan vaan sen takia, että tyhmät kengurut vaanivat tienlaidoilla ihan vaan hyökätäkseen viattoman autoilijan kimppuun romuttaakseen auton (ja uhratakseen samalla itsensä). Ja pah, se, että Australiassa edes olisi kenguruja, on ilmiselvästi huijausta. Minne voi tehdä valituksia ja vaatia rahoja takaisin?)
Perthistä lähdettiin ranalle Scarboroughiin, siintä rantatietä pitkin Lanceliniin, missä nukuttiin ensimmäinen yö jonkun uimarannan parkkipaikalla. Oli jo pimeä kun edes alettiin etsiä yöpaikkaa ja sen yön jälkeen päätettiin, että vastaisuudessa pysähdytään jo aiemmin ja jonnekin syrjemmälle. Täällä pimeä tulee todella nopeasti, ensin on pitkään hämärää, mutta joskus seitsemän aikaan yhtäkkiä kaikki valo on hävinnyt. Niin ja syrjemmälle, koska aamulla puoli kahdeksan aikaan (lauantaina siis!) parkkipaikka alkoi täyttyä autoista ja surffareista.. Ilmeisen innokasta porukkaa. Oli siinä sitten kiva hiukset pörrössä heräillä, kun ympärillä vipeltää ylipirteitä paikallisia..No, nopeasti lähdettiin jatkamaan matkaa.


Geraldtonin lähellä yöpymispaikassa.
Kierrettiin kaikki mahdolliset (paitsi Illawong) pikkukylät ja yritettiin etsiä hilpeää astianpesu paikkaa. Ainoastaan astianpesuainetta ostettiin, vasta Dongarassa saatiin muutamat astiat pestyä ja Greenoughissa keiteltyä nuudelia ja kahvia ja teetä. Oli lositava leireilysää, aurinko paistoi ja tuntui siltä, että on löytänyt sen juttunsa. Ei ollut kylmää, kurjaa tai sateista ja ympäristö näyttikin Australialta. Leireiltyämme kärpästen valtakunnassa (ainoa miinus maalaiselämässä), jatkettiin matkaa kohti lopullista päämääräämme Geraldtonia.


Geraldtoniin oli lyhyt matka ja päätettiin etsiä nettipaikka. Kirjasto oli kiinni (joo, olihan kello jo melkein kolme ja päivä oli lauantai), joten lähdettiin kiertelemään ja päädyttiin (taas) Mäkkäriin.
(Arvostus mäkkäreitä kohtaan on kyllä noussut paljon matkan aikana. Suurimmassa osassa niistä löytyy Wi-Fi, eli ovat ihanteellisia kahvittelupaikkoja ja tilanteen päivitys, nettipankkeilu ja mesetysmestoja. Arvostan enemmän kuin nettikahviloita, vaikka koneettomille tietenkin ne ovat loistavuutta.)
Netteiltyä tuli kauan, tällä kertaa tosin lähinnä oikeaa asiaa pelkästään, ilman mitään fb ja blogi juttuja. Suunnitelmat ovat muuttuneet aika radikaalisti, mutta koska kaikki ei ole vielä varmaa, ei niistä vielä sen enempää.

Geraldton on vino mesta, lähes huippuvino jopa australialaisella mittapuulla. Lähdettiin hyvissä ajoin jo etsimään yöpymismestaa, mutta kyltit, missä vihjattiin camping meininkiin, näyttivät kaikki vastakkaisiin suuntiin, eli joka suuntaan saapumissuunnasta riippuen. Tämä tosin on pallon alapuolella, eli meininkikään ei ihan normaalia voi olla. Kun löydettiin yöpymismesta, oli taas melkein pimeää, mutta silti urhoollisesti campingeiltiin ja keitettiin kahvit. Toinen yö autossa meni paljon sujuvammin unten mailla, sade vähän häiritsi keskellä yötä, mutta muuten oli hyvät unet. Nam.

Oltiin pysähdytty taas uimarannan lähelle ja tällä rannalla oli yleisten vessojen lisäksi myös suihkut. Nam. Oli kyllä virkistävä ja henkeä salpaava kokemus päästä aamulla suihkuun. Vesi oli jäätävää, eikä kylmä tuuli kamalasti auttanut asiaa, mutta olo oli vallan virkistynyt kokemuksen jälkeen. Keitettiin kahvit, tiskattiin loputkin astiat (astioita siis joo tuli auton mukana paljon, jee, mutta kaikki olivat likaisia, yök. Niin, ja kun astianpesuainetta ja tiskiharjaa lähdettiin ostamaan, harjoja ei ollut yhtään, missään, minkäänlaisia. Ainoastaan pesusieniä (mikä kyllä osoittautui melko käteväksi, koska sienen toisella puolella on karhunkieli ja astiat olivat melkoisen pinttyneitä.).)

Kesken tiskausta alkoi sataa, tuli kiire hypätä autoon ja lähteä ajamaan. Sade on loppunut ja bongattiin ensimmäinen emumme. (Ei vieläkään yhtään kengurua.) ja yritetään etsiä sivutietä metsään samoilemaan. Ylihuomenna olisi tarkoitus olla taas Perthissä ja sen jälkeen lähteä kohti Sidneytä.
 

2 kommenttia:

  1. Oho, mikä auto! Ja ilmeisesti oli kelpodiili.
    Huikeita maisemia ja voi kengurupoloja.
    Ja täälläkin ihan arkee... Että kyllä se siitä.
    Kiva että pääsitte vähän bilettämäänkin.

    VastaaPoista
  2. Joo, onha se ihan pätevä peli :) Tähän mennessä ainakaan ei oo harmittanu ostaa (vaikkakin Fordit selkeesti on suunniteltu isommille ihmisille).

    Maisemat on kyllä huikeita, saman tien varrella on peltoa, aroa, vettä, rämettä...Välillä tuntuu että vaihtaa maata eikä vaan aja samassa maassa eteenpäin. :) Värit on kanssa jees, ruskeen, vihreen ja harmaan ehkä kaikki sävyt ja välillä sitte kanssa kirkkaan sinisestä ja keltasesta pinkkiin ja lilaan..O.o Just upeeeta.

    Toivottavasti vielä joskus nähdään eläväkin kengu. Ton kirjotuksen jälkeen saldo kasvoi vielä kahdella. Kansalliseläin on joko kengurunraato tai lammas, koska lampaitakin täällä on sikanaa.

    VastaaPoista