torstai 23. joulukuuta 2010

Kun on päiviä, jolloin vituttaa kaikki

15.12.10
5:48pm

Tämä taitaa olla yksi niitä päiviä, jolloin vituttaa kaikki. Raaahkastan tätä kaikkea. (Äännetään siis lähinnä tuskaisena karjahduksena ”Raah”. Vaikka paremmin kuvaisi ehkä Paah, siihen liittyy siis myös paljon turhautumista.)

Herättiin kivasti neljänteen työttömään päivään kymmenen jälkeen tai jotain ja huomattiin, että naapuripariskunta on häipynyt kumisaappaineen. ”Varmaan töihin, hehe.” Syötiin aamupala nopeasti ja ajettiin toimistolle kyselemään töiden perään. Eioota. ”Ei nekään sitten varmaan ole kuin kauppaan. Varmuuden vuoksi ovat saappaansakin ottaneet mukaan.” Häivyttiin itsekin kaupoille ja netteilemään mäkkeilemään.

Kun tultiin takaisin, naapuripariskunta oli vieläkin poissa. ”Olisivathan ne meillekin sanoneet, jos jotain työtä olisi ollut.. Olisivathan?” Nojoo, töissähän ne siis olivat oleet, tuntipalkkaisessa. Joku random dude oli tullut täältä hakemaan, kun me tyytyväisinä vielä nukuttiin. Pläh. Ärsyttää vähän. Huomenna meilläkin on luvassa poimimista, kuudelta pellolle ja joku kymmenen tunnin rupeama taas. Pitää toivoa, että niistä maksetaan enemmän kuin $14/kori tai poimia hieman enemmän kuin viisi koria.. $7/tunti ei ole niin kamalan loistava palkka.. Varsinkin, jos töitä on taas vain yhdelle tai kahdelle päivälle.

Vähän ajan päästä varmaan toivoo, että olisikin vapaapäiviä. Kun aletaan poimia aprikooseja ja päärynöitä ja sellaisia, pitäisi töitä olla vaikka muille jakaa. Toisaalta, tällähetkellä en toivoisi  muuta kuin vähän rahaa vaivanpalkaksi. Vähän välillä harmittaa, että ylipäätään lähdettiin pois Sydneystä, siellä kun olisi ainakin toisella ollut suhteellisen vakituinen tuntipalkkainen työ. Vaikka asuminen siellä tottakai olisi maksanut enemmän, kuin mitä tienpäällä on maksanut, ei olisi tarvinut elää säästöillä. Onneksi on veronpalautukset.

Nojoo, pitää ehkä ruveta tiukentamaan budjettia vielä entisestään. Tähän mennessä esimerkiksi tässä kuussa elellyt vajaan $20päiväbudjetilla tähän mennessä.. Tänään pompsahti vähän taas, piti tankata, ostaa ruokaa ja kumisaappaat. Tietää muutamaa kulutonta päivää tulevaisuudessa.. Toivottavasti.

1 kommentti: