keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Hedelmäpelejä

Tooleybucin uljas urheilukenttä kaupungin sydämessä. (Vähän saattaa koripallokoreja pilkottaa puskan takaa?)
 Hihuu, moikkamoi vaan.

Olen nyt siis kaksi päivää istunut koulun penkillä/kurssilla ja opiskellut paikallista (New South Walesilaista) alkoholi- ja uhkapelailu lainsäädäntöä. Ja mitä on jäänyt käteen?


  • Sakkoja saa kaikesta naurettavasta. Esimerkiksi, jos tietyt "julisteet" eivät ole paikoillaan. Ja niitä ei siis ole vain muutamaa, joissa kerrotaan, että tupakka- ja alkoholituotteiden myyminen alaikäisille on kielletty, vaan ties kuinka monta erilaista ja -kokoista. Alkaen siitä, mille alueelle alaikäiset eivät saa mennä, minne alueelle saavat mennä vastuullisen huoltajan seurassa ja missä saavat olla, päättyen "Think of your choices" -uhkapelivaroitusjuttuun ja peliriippuvaisten apu hotlineen..
  • Tiettyjen julisteiden liimaaminen seiniin on siis lainmukaan pakollista. Jos jättää liimaamatta, sakkoa tulee öbauttiarallaa $550/juliste (alkoholi), $5,500/juliste (gambling).
  • Uhkapelien mainostamisesta taas tulee sakkoa $11,000.
  • Alaikäisten väärässä paikassa bongaamisesta $11,00..
  • ...
  • Alkoholilainsäädäntö oli suunnilleen saman kuuloinen kuin Suomessakin. Poikkeuksena tosiaan oli se, kuinka tarkasti sakot ym. käydään läpi. Ja lisäksi on vielä "Unacceptable Practice", missä sakot ym. penalties määräytyvät tapauskohtaisesti.
  • Poikkeuksena koko hommassa on RCG! (Responsible Conduct of Gambling) Täällä kun hedelmäpelit ovat vähän eri juttu kun Suomessa. Pelikoneita ei siis saa olla missään, mistä ne voisi ulkoapäin nähdä tai kuulla. (sakko $11,000), ainoastaan pelikonehuoneissa. Pelikonehuoneissa taas pitää olla näkymä ulos, kello kaikkien nähtävillä (10min oikeaa aikaa edellä) ja sikana kaikkia julisteita ja varoituksia (sakko jos näin ei $5,500). ATM ei myöskään saa olla sijoitettuna pelihuoneeseen (sakko $5,500). YmsYms).

Murray river, toispuol jokkee on siis Victoria.
Nojoo, kummatkin kuitenkin pääsin läpi, nyt on taskussa siis todistukset kaikesta osaamisesta.
(Tiedä sitten, kuinka tarkkaan ne oikeasti sen testasi.. Omaan silmään kun näytti siltä, että testejä ei käytännössä tarkistettu ollenkaan.)
Kurssin vetäjä oli aivan mainio! Pomo eilen kyseli, millainen tyyppi oli, kuulemma aika tiukka ja silleen. No, itsellä ei kamalan tiukka mielikuva ollut tullut ensimmäisenäkään päivänä, mutta nyt toisena.. Voih, olen kai vain ilmeisesti niin söpö ja säälittävä backpackerparka, että ihan sen takia sain kaksikymppiä alennusta (VETAB, mikä kai on käypä sitten muutamassa muussakin osavaltiossa, ilmaiseksi siis) ja ohjaajan sisko antoi minulle jonkun salaatin tms. kotiin vietäväksi, että saan edes jotain syötävää. Vähän tuntuu pahalta, jos oikeasti vaikutan niin pieneltä ja huolehdittavalta, mutta ei kuitenkaan voinut tulla kuin hyvä mieli!

Uljas peltirobottitaidehärpäkkä Tooleybucin koulun pihalla.
Eilen olin illan töissä, kuten tänäänkin tulen vielä menemään. Oli kyllä eilen kivaa, kiirettä ja tekemistä riitti. Ei tarvinut turhaan seisoskella ja miettiä, että mitähän sitä seuraavaksi! Mahtavaa. Ja tälläkertaa ei niin moni aksentillekaan nauranut, toinen luuli ensin englantilaiseksi, minkä jälkeen kiiviksi. Ja toisen mielestä aksentti oli vain lovely. Kamalan kiinnostuneita ovat kaikki Suomesta ja yhdellä oli ollut tytär Suomessa (ei tykännyt kylmästä ja pimeästä talvesta). Yksi puoliksi suomalainenkin on ehtinyt tulla vastaan! Haha, ihan huippua.

Ja kaikille tiedoksi (en muista, että tätä olisi alkoholipassikurssilla opetettu..miksihän.):


Kännikuskien nyrkkisääntö,


Miehet voivat juoda 2 alkoholiannosta (10g alkoholia/annos) ensimmäisen tunnin aikana, ja 1 per jokainen seuraava tunti.


Naiset taas yhden alkoholiannoksen ensimmäisen tunnin aikana ja yhden jokainen seuraavakin tunti.

Eikä vaikuta ajamiseen mitenkään! Mitenniin kuskin muka pitäisi juoda vain limpparia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti