maanantai 7. helmikuuta 2011

Kuvia Melbournesta

Alkuspiikki
Kirjoitin siis tekstiä (kaksi erillistä, varmaan voi pomppimisestakin huomata), lähinnä tajunnan virtaa, Melbournessa aikoja sitten, mutten ole saanut aikaiseksi julkaista. Nyt siis vihdoin itseä niskasta kiinni, mutta ei tarpeeksi, että jaksaisi tekstin laadulle mitään tehdä. Voidaan siis keskittyä kuviihin. (Mitä tuskin saa klikkaamalla suuremmiksi, koska ovat isosti pienennettyjä, että niitä saa ikinä mäkkinetillä ladattua.)

(Ja matkavakuutus, mistä jossain vaiheessa vinetetään, on kunnossa. Muuten vakuutuksien kanssa kyllä on vieläkin paljon selvittelyä.)


2.2.11
4:57pm

Jee, tämähän on ihan mielettömän kivaa. Jonne osti eilen nettiaikaa (huom! osti, vähän ikävä Sydneyn hostelleja, joissa lähes poikkeuksetta oli aina ilmainen Wi-Fi. Poikkeuksetta ainakin niissä, mihin eksyin) ja kahdesti olen melkein pystynyt olemaan internetissä. Netti ei siis toimi niin yhtään. Vähemmän saisi harmaita hiuksia ja näkisi vaivaa, jos kävelisi kirjastoon. Niin, totta, pyykit vaan ovat kuivausrummussa, enkä viitsisi kadota täältä kirjastoon ennen kun ne ovat valmiit.

 Ei mulla sinänsä mitään asiaakaan olisi koneelle, pitäisi vain saada selvitettyä vähän vakuutusasioita. Mulla ei siis ole ollut tässä pariin viikkoon matkavakuutusta, kun en ole maksanut laskuja. Yhtään laskuakaan en kyllä ole saanut, että toisaalta itse ainakin ymmärrän. Kukapa sitä haluaisi muutenvaan heittelemään random summia rahaa vakuutusyhtiöiden sivuille? Niinpä, tuskinpa kukaan
 Yasi on nyt iso puheenaihe täällä. Ihmekös tuo, onhan se vähän isompi kuin normi kevätmyräkkä.. Onneksi itse ollaan kaukana siitä. Sääliksi käy ihmisiä Queenslandissa, ensin tulvat ja nyt sitten myrskykin. Vetää vähän sanattomaksi.
 Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi.. Mutta mitään en kuitenkaan saa aikaiseksi!
 Vasta äsken sain pyykitkin koneeseen, minkä kuitenkin piti olla tämän päivän pääteema vakuutusasioiden selvittelyn (jippii!) lisäksi. Eikä vakuutusasioitakaan saa selvitettyä, koska Suomi tulee niin kamalasti jäljessä kellonajallisesti ja Australia tietotekniikallisesti.. Tai sitten minulla on vain ongelma koneessa. Netti ei kuitenkaan toimi, vaikka Jonne eilen kävi nettiaikaa ostamassakin. Kirjastoon lähtisin, muttakun pyykit ovat kuivausrummussa. Ikuinen dilemma, mikä estää minua tekemästä sitä vähääkään, mitä muuten ehkä tekisin.
 Tänään kävin kävelemässä kaupungilla, Federation Squearille ja vähän silleen. Missioniksi otin valokuvaamisen! Valokuvaajana olen ehkä yksi säälittävimpiä, en osaa ottaa kuvia.
 Paitsi, että napin painaminen on minulle äärimmäisen vaikeaa, en myöskään tunnu saavan aikaiseksi minkään näköisiä kuvia. Joo, se, että opettelisi käyttämään kameraa saattaisi auttaa.. Valot, värit, tarkennus.. kaikki tuntuvat olevan aina ihan pielessä. Jos hankkisin järkkärin? Sillähän kaikki kuvat näyttävät aina hyville? ..toisaalta, siinä se sen raahaaminen.. Silloin ehkä vetoaisin siihen, että ei jaksa raahata sitä minneen mukana. Ei koskaan olisi kameraa, vaikka sitä muuten voisikin käyttää ja saisikin aikaiseksi hyvännäköisiä kuvia. Dilemma.
 Nojoo, tässä kuitenkin jotain kuvia. Niitä on muokattu Microsoft office picture managerilla ja sen mainiolla ”auto correct” toiminnolla. Joo, olen yhtä säälittävä kuvanmuokkaaja kuin kuvan ottajakin, tiedetään. Mutta näyttävät ainakin vähän paremmilta noin, kun vain ylivaaleina värit päin mäntyä –kuvina.





















2 kommenttia:

  1. Elä ainakaan järkkäriä hanki! Hirvee asetusten säätäminen joka välissä ja ikinä ei sen takia kerkee kuveja ottamaan. Ne on kai tarkotettu lähinnä sellasille jotka osaa viimesen päälle asetuksia kohkaa, tai sitte just kauniilla ulkoilmalla tai studiovalokuvaukseen. Ei oikeen semmoseen toimintaan :D. Joku sikahyvä pokkari tai semmonen vähän isompi joka näyttää vähän järkkäriltä. Ja sit muuten seki, että järkkärillä otetut kuvat pitää jälkikäteen muokkailla ja värejen kaa pitää tapella ja yhyy yhyy :D Ei siis oo minulla kokemusta mut vierestä oon katellu ku ihmiset säätää järkkäreitten kansha. Pikkukameralla on helpompi ottaa paljon kuveja kerralla ja se on aina valmis ku sattuu ja tapahtuu, eikä kaks minuuttia sen jälkee et saa valotukset kohalleen tai vastaavaa :D

    VastaaPoista
  2. Jee, hyvä! Edes joku puhuu suunnilleen järkeä, että minäkin aion uskoa ja jättää järkkärit vain haaveeksi.. Ja opetella vaikka käyttämään tota nykyistä kameraa, että siitä saisi aikaiseksi jotain.. Kamalasti kaikkia eri asetuksia siinäkin..8)

    Plus, että ensimmäinen askel kohti hyvää valokuvausta voisi olla ehkä ihan sen kameran esille kaivaminen ja napin painaminen 8)

    VastaaPoista