keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Matkalaskelmia ja kaikkea muutakin

 Oon nytten viimepäivät käyttänyt ahkerasti karttoja ja nettiä tutkien ja yrittäen saada jotain tolkkua tulevaisuuteen tien päällä. Ja ihan yllättävän hyvin (ottaen huomioon kuinka järjestelmällinen olen) olenkin siinä onnistunut! Apuna on ollut aina loistava Google Maps (nojoo, aina ja aina.. Siis silloin kun se toimii nettiyhteydellämme toimimaan..), iso souvenir map, jossa OZ näkyy kätevästi kokonaisuudessaan, auton mukana tullut karttakirja ja Camps Australia Wide 6, jonka ostin tossaa viimeviikolla.

Campsista kerronkin teille vähän. Se on kallis ($59.95), mutta ne puhuvat siitä mm. "The Traveller's Bible", "Worth its weight in gold - literally".
Okei, noi lainaukset on takakannesta.. Mutta esimerkiksi kun lähdettiin Sydneystä, kaikki kyseli että onhan meillä Camps. "Mitäh? Ei ole vai?! Miten te sitten löydätte mitään yöpymispaikkoja? Meinaatteko hankkia sen?" Löytyyhän niitä totta ilmankin. Mutta nyt kun olen vajaan viikon tota teosta hipelöinyt ja selaillut, voisin väittää, että ei se kuitenkaan ihan turha ole. Helpottaa huomattavasti suunnittelua ja löytyy kaikkia upeita paikkoja, joista ei muuten tietäisi. Siinä on kanssa pientä kuvausta jokaisesta paikasta, kerrotaan mm. onko kenttää, vessoja, vettä, tulipaikkaa.. Ihan siis sellaisia asioita, mitä aina miettii, kun toivoo seuraavan levähdyspaikan löytyvän ennen pimeää..


 Opuksessa on myös selkeät kartat. Melkein voisin väittää, että paremmat kuin karttakirjassamme.. Oikeasti en tiedä vielä, kun tositoimiin ei ole siinämielessä vielä päässyt.

Paitsi siis, että olen tottakai tehnyt Tasmaniasuunnitelmia (no suunnitelmia ja suunnitelmia.. Muutamia suuntaviivoja ja ideoita lähinnä. Tykkään vieläkin tyylistä "katsellaan sitten mitä tapahtuu".), olen myös katsellut vähän sen jälkeistä elämää ja laskeskellut tulevia kilometrejä.. Mitkä vaikuttavat mukavan pyöreiltä, mutta vähän hirvittäviltä; joku 7,000 Swan Hillistä poistumisen jälkeen ja ennen Cairnsia.. Se näillä suunnitelmilla tulee siis olemaan seuraava määränpäämme. Tai Darwin.. Riippuen vähän taloudellisen tilanteen kehittymisestä.. Tai ei se kamalasti varmaan kehity, taantuu lähinnä.. Noh, sitä pitää katsella sitten, kun tietää tarkemmin.


Söpö pikkuinen öttiäinen, eikö. Löydettiin se kadulta märkänä ja lentokyvyttömänä. Voi raukkaa.

Jonne on töissä tällähetkellä. Jo toista päivää. Toissapäivänä K soitti ja kertoi minulle, että Jonnen pitäisi olla maatilalla 8am, sille olisi töitä siellä Pomon isällä (siellä, missä sille piti olla töitä jo pari viikkoa sitten..). Kiva varoitusaika, eikö? Eilen se oli siellä ensimmäistä päivää ja tyyppi, jonka kanssa teki töitä, kertoi, että siellä olisi töitä vaikka kuinka pitkäksi aikaa.. Joo, hyvähän se nyt sitten on kertoa, kun ollaan lähdössä parin päivän päästä! Tyypillistä tälle paikalle? Noh, mutta on parikin päivää parempi kuin ei mitään.

 Nyt kun ollaan kohta (huomenna?) lähdössä pois Swan Hillistä ja hiiristä on ollut paljon puhetta tänä aikana, päivitellään vähän lisää sitä asiaa. Joo, täällä on vieläkin hiiriä, paljon. Eivät ole hävinneet minnekään. Tuntuu lähinnä että päinvastoin. Taisiis.. Että ennen niitä oli kai vain talossa ja pihalla, ei autossa! Kun tyhjentelin paksia rengashuoltoa varten, oli siellä ties kuinka paljon hiiren syömiä muovipussinjämiä ja ties mitä.. Meillä oli kai jotain ruuanmurusia siis sinne jäänyt. Plus, että hansikaslokeroon oli jäänyt pari sulanutta salmiakkikarkkia pussiinsa.. Hyvin oli maistunut. Ihan en ymmärrä, että mitä pitkin ja miten ne siellä autossa vaeltavat, mutta ihan tehokkaita ovat!

Ja vielä ne täällä kotonakin ovat ihan kotonaan. Millon vipeltävät sohvassa, säikyttelevät ihmisiä kiipeilemällä sänkyyn ja muutenvain vipeltävät lattialla. Myrkkyjä tai ei.

Tänään olin vihdoin ahkera ja kävin viemässä rahaa pankkiin! Ei ehkä ole terveellistä kuljetella miljoonaa (..toiveajattelua..?) käteisenä rinkassaan.. Ei nyt silleen, että välttämättä uskoisin kenenkään arvaavan sitä varusteistamme ja välttämättä haluavan murtautua autoomme.. Mutta kun ei sitä ikinä tiedä mitä tulee tapahtumaan!

Pankkireissulla avasin itselleni kanssa säästötilin. Voi LMAO! Olen täällä matkustelemassa ja elän suhteellisen pitkälle kädestä suuhun.. No ainakin pidemmänpäälle. Ja saivat minut ylipuhumaan avaamaan säästötilin! Nojoo, toisaalta.. Ei se mitään maksanut, ensimmäiset kolme kuukautta korkoprosentti on yli 5% ja  se korko maksetaan kuukausittain. Ei siitä suoranaisesti kai mitään haittaakaan siis ole.. Toisaalta paljoa hyötyäkään?

Ostin tänään kanssa takin! Red Crossin kirpparilta $12! Se on jotain tekonahkan tyyppistä, siinä on karvaa kauluksessa ja hihansuissa (ööh..niinpä..) ja siinä on pörröinen vuori! Pitäisi ainakin olla lämmin. Varsinkin verrattuna muihin, mitä siellä oli: ei vuorta ollenkaan! Eikä se oikeasti niin pahan näköinenkään ole. Tottumista ne karvat ehkä vähän kyllä tarvitsevat.. Oih, ihanaa, nyt voi turvallisin mielin ja ilman paniikkihäiriötä lähteä Tasmaniaan, eiköhän riitä vaikkei ihan untuvatakkia olekaan. :D

 Eilen käytiin tosiaan syömässä paikallisessa Thai ravintolassa Java Spicessä lähtemisemme kunniaksi. Oli hyvää ruokaa, söin red curryä. Omn. Ja ainakin sai rahoilleen vastinetta, ruokaa oli niin paljon, ettei kaikkea jaksanut syödä! ..mikä on minulle harvinaista vaikka pikkunen olenkin :D
(Huomatkaa pipo päässä! Toinen niistä omatekemistäni..)
Tehtiin varaus aiemmin päivällä ja oltiin varattu ihana Hut meidän ruokailulle! Älyttömän siistiä ja silleen! Ulkona oli joo kylmä.. Mutta niillä oli sellaiset lämmitinjutut noissa, niin ei liikaa haitannut. Ja itse olin tosiaan pipo päässä ja kaulahuivi kaulassa fleecen kanssa liikenteessä.. Plus hyvä ruoka lämmitti <3

Tänään ohjelmassa vielä:
- lisää matkasuunnittelua, budjettilaskelmailua
- ruokaa kun Jonne palaa kotiin (oih, ostettiin Garlic Bread tossa pari päivää sitten. Nam.)
- pakkailua, josko huomen vihdoin lähdettäisiin
- yleistä hengailua, jos ne väkisin vaativat Jonnen vielä huomennakin töihin.

Huomenna ohjelmassa:
- auto jarrujenlaittoon
- auton pakkaus, jos lähdetään huomenna
- nokka kohti seikkailuja!
- pakkailua ja yleistä hengausta, jos poistutaan vasta perjantaina.

Lisäksi voisin tietysti vähän selailla pientä mustaa kirjaani tai käyttää hyväksi 24/7 nettiyhteyttä nyt kun meillä sellainen vielä on ja etsiä jotain kivojen kappaleiden sointuja.. Tiedättehän kuitenkin, että ikinä ei tule mitään mieleen, kun kerrankin voisi kappaleita etsiä.. Viime yönä niitä oli mielessä vaikka kuinka paljon, en vain enään jaksanut nousta sängystä kirjaamaan niitä ylös..x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti