tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kotoisaa

Täällä tosiaan syksy alkaa olemaan hyvällä mallillaan. Lämpötila ei nouse enään 20 yläpuolelle, on pilvistä, tuulista, sateista ja koloisaa koleaa. Talossa varsinkin (paitsi ehkä sateista..Mutta koleaa ja kylmää senkin edestä), aussitalot kun eivät ole tunnettuja eristeistään tai tuplalaseistaan. Ja tämä meidän talo varsinkin, tästä öbaut tuulee läpi. Eli lopputuloksena on se, että vaikka päivän aikana ulkona olisikin lämpöistä, talossa on jäätävää yön jäljiltä.

Pari iltaa sitten hengailtiin taas porukalla olohuoneessa, tuijotettiin telkkarista jotain vihreäpinkkiä ohjelmaa ja valitettiin kylmyyttä. Kumpa olisi edes joku lämmitinjuttu.. Hetkinen! Silloin kun tultiin tänne Jonnen kanssa, kun ulkona oli lähemmäs 40 lämpöastetta ja ilmastointilaite pauhasi tauotta.. Meidän huoneesta löytyi silloin pieni lämmitinlaite! Naurettiin sille silloin ja pistettiin vain kaappiin piiloon, mutta siellä kaapissa se on vieläkin! Tai oli, nyt se on nopeasti siirtynyt olohuoneeseen lämmittämään pieniä backpacker parkoja, jotka joutuvat asumaan jääkaapissa. Ja en kyllä oikein voi kuvitella mitään kotoisampaa, kuin lämmin olohuone, kun ulkona on kylmää ja pimeää.

Heh, vähän iskee koti-ikäväkin! Tiedättekös, sitä mukaan kun täällä tulee kylmempää ja pimeämpää (Voih, varsinkin pimeämpää!  Sen jälkeen kun siirrettiin kelloa, on pimeää jo heti kuuden jälkeen!), tulee kokoajan kotoisampi olo. Tai siis, nyt kun on lämmin olohuone, ulkona pimeää ja tunnelma on mökki! Ilmassa tuoksuu syksy (pidän siitä tuoksusta) ja tulee vain mieleen ne viimiset viikot, mitä vietti Suomessa ennen tänne tuloa, lähestyvä talvi ja perhejoulu. Jep, mulla on kokoajan sellainen fiilis, että joulu lähestyisi. Jotenkin en osaa mieltää sitä muualle kuin "talvikuukausiin". Eikä ole ihan hurjasti aussifiilis.. Taisiis, eihän täällä pitäisi olla kylmää ja sateista? Varmaan joskus Hong Kongin jälkeen nousin väärään koneeseen..

Hirvittää vähän valmiiksi jo autoon muuttaminen ja Tasmaniaan lähtö. Taisiis, kun ulkona on kylmä. Siihen nähden, että en muistanut pakata toppavaatteitani mukaan.. Pitänee jostain hankkia takki fleecen ja hupparin kaveriksi.. Ja ehkä tehdä villahousut. Tähän mennessä olen kyllä ihailtavasti ehtinyt kartuttaa villavaatevarastoani; on polvipituiset villasukat, kaksi pipoa ja Jonnelle ja itselleni väsäsin kummallekin kynsikkäät.. Ehkä oikeat lapaset ja kaulaliina vielä? :D (Voisin jossain vaiheessa kun saan aikaiseksi kuvailla vähän lisää noita kuteleita..)

Tän mustan pipon väsäsin siis sillon öbaut kuukausi sitten, kun siitä jotain mainitsinkin.. Siinä on lettiä ja ruutua, korvaläppiä ja reiänkin siihen tein..

Selailin jossain kaupassa jotain neuloslehteä ja siinä oli muutamissa pipoissa ja hanskoissa käytetty tollasta "katsokaa kuinka en osaa neuloa, vaan tekeleet ovat täynnä reikiä" tyyliä. Se näytti siistiltä, mutta en tietenkään tajunnut siitä vilkaista, miksi tyyliä oikeasti sanotaan tai miten sitä toteutetaan.. Nojoo, onhan sitä ennenkin sovellettu itsekseen. Oikeasti sen siis kuuluisi näyttää siistiltä, ei ihan noin kököltä ;)


Harmittaa jo valmiiksi lähteä täältä. Ei nyt silleen, pomo on päivä päivältä uskomattomampi ja työ enemmän ja enemmän perseestä.. Mutta tämä kaikki muu! Ihmiset täällä ja muutenvain oleminen, onhan tämä ollut koti jo monta viikkoa! Vähän kuin olisi tottunut jo!

(Kaiken muun uskomattoman lisäksi muuten ranskalaiset lähtevätkin jo toinen ensi maanantaina ja toinen viikon päästä siitä! Ja heidän takiaan mulle annettiin kenkää, kun ei enään ollutkaan vuoroja! Ette kuule arvaa, että ärsyttääkö!)

2 kommenttia:

  1. Hirveetä shaissea toi sun työsysteemi >___>'' Mut hei joo, tääl on ihan sikasuperlämpösää, ulkona on jo melkein 10 astetta lämmintä :D Ollaan talsittu Jekun kaa tänää joku 5 kilometria tuolla ilman pipoa ja lapasia ihan huvikseen. Mut kuulostaa tooosi omituiselle sinällää, ku tääl alkaa lämpenee ja linnut on ruvennu jo laulamaan ja kaikkea (tosin normaalisti tähän aikaan kevät ois jo paljon pitemmällä) ja siellä vaan tulee syksy O_o Jos muistan, ni laitan sit juhannuksena jouluviestei sun muuta, ni voitte jussin sijaa viettää joulua :D

    VastaaPoista
  2. Joo, kuulostaa siistiltä! :D Toivottavasti siinä vaiheessa ollaan päästy itteki jo pohjoiseen lämpöseen.. Hirvittää vähän kilometrimäärä budjetillisista syistä ja bensan hinta ko täälläki nousee kokoajan..:s Mur..

    Ja joo, itte oon samaa mieltä noista työsysteemeistä..Ei oikeen aina tiedä että itkeäkkö vai nauraa :D:D

    ..tuntuu kyllä vähän tyhmältä valittaa kylmyyttä täällä, kun ei täällä nyt oikeasti kylmä kylmä ole..Mutta tosiaan kun talossa mitään eristettä ja ei omista lämmintä vaatetta niin _tuntuu_ kuitenkin sikakylmälle :D

    VastaaPoista