keskiviikko 15. syyskuuta 2010

15.9.10

8:33

Lähdetään nyt City beachilta ajelemaan kohti Sydneytä. Kaupassa ja tankkaamassa pitäisi vielä käydä, mutta sitten on tie edessä. Hihuu. Ainoa miinus on se, että juuri nyt, kun lähdetään sitten jonnekin, jonnekin, pitäisi päästä nettiin ja olla kamalasti yhteydessä Suomeen..Niin, siis tietysti mielummin myöhemmin, kuin puoli neljältä aamuyöllä. Täällähän nettejä riittäisi, mutta tiedä sitten viiden - kahdeksan tunnin päästä.

Eilen käytiin tossiaan Tommin kanssa Little Creaturesissa syömässä ja maistamassa kaljaa. Little Creature on siis paikallinen panimo ja ravintolakin oli panimon tiloihin rakennettu. Todella siistin näköinen mesta, rakennettu halliin ja keskellä oli baaritiski ja keittiö. Lasiseinien takana näkyi panimomeininkiä. Olisi tehnyt kamalasti mieli ottaa kuvia, mutta jotenkin tuntuu oudolta "noniin, oli hyvää ruokaa, otanpa tässä muutaman kuvan". Vaikka yritän parantaa kuvanottamattomuus tautiani, jotain blokkeja siinä vielä on.

Söin kenguruvartaita, oli aivan mielettömän hyvää. Outoa ajatella kengurua riistana, mutta sitä se on ja siltä se maistuu. Pehmeämpää kuin joku hirvi, maistuu vähän enemmän ehkä joltain linnulta..Vaikea kuvailla, mutta hyvää ja kokeilemisen arvoista (eli sitten jos Suomessa tulee kengurunlihaa vastaan, kannattaa kokeilla). Kalja oli myös hyvää, jotain pale alea (tarkemmin en muista). Kannattaa niitäkin kokeilla, jos jossain tulee vastaan. Australian kai suosituimmat oluet ovat Little Creaturesin, lähes jokaisessa baarissa on hanassa jotain niiden olutta. Ja on kansainvälisesti hyvin palkittu.

Kun oltiin saatu pankkikortit haettua Perthistä, lähdettiin Fremantleen etsimään pesulaa. Kun kysyttiin tietä infosta, löydettiin perille vaivatta ja saatiin lisää puhtaita vaatteita - ja pienennettyä likapyykkien määrää. Koneellisen peseminen maksoi 3$ ja kuivausrumpu 1$. Kahdenkaan kuivausrummutuksellisen jälkeen pyykki ei ollut kyllä aivan kuivaa, mutta päätettiin olla koettelematta onneamme lisää ja palattiin autolle, koska mittarista aika oli loppunut ehkä tunti sitten. Ei ole tietoa paikallisten parkkisakkojen suuruudesta, mutta ihan hirveästi ei tällä hetkellä kiinnosta ottaa selvääkään.. Vaikka olisihan se hieno lisä kokoelmiin.

Syötyämme ja juotuamme ja turistuamme heitettiin Tommi juna-asemalle ja lähdettiin itse etsimään Cottesloe Beachia. Pimeä oli ehtinyt laskeutua jo, joten suunnistus oli taas seikkailu. Kartan lukeminen pimeässä on jokseenkin haastavaa ja paikallisten tapa viitoittaa teitään on aavistuksen omituinen. Tai siis, että tien viitta saattaa olla kummalla puolella katua vaan ja osoittaa oikeastaan mihin suuntaan tahansa.
"Perthin suuntaan vai vasemmalle?" "Perthin suuntaan vasemmalle." "Eli oikealle vai vasemmalle?" "Vasemmalle, oikealle vasemmalle."
Kartan mittakaavan sisäistämisestäkään ei varmaan olisi haittaa, niin suunnilleen tietäisi, mistäpäin karttaa etsisi tuttuja kadunnimiä...

Nyt itseasiassa, kun kirjoitannäitä muita kappaleita, eikä vain ekaa, ollaan jo oltu matkalla hetki. Käytiin kaupasta ostamassa tonnikalaa ja nuudelia evääksi, täydentämässä vähän vesivarojamme ja ruokittiin autokin. Maisemat ovat vieläkin upeita ja on bongattu kaksi kengurunraatoa lisää. Saldo alkaa olla yli kymmenen - ilman ainoatakaan elävää kengurua. Suuntana on Kalgoorlie ja siellä olisi tarkoitus katsella maailmaa hetki. Toivottavasti illalla löydettäisiin nettimesta, ei yhtään haittaisi päästä vähän mesettämään ja tarkistelemaan sähköpostia..
Yritän uskotella teille, että täällä muka tarkenisi sortseissa..

1 kommentti: