torstai 7. lokakuuta 2010

Slippijuttu

Dodiin, tänään venailin 40minuuttia autorekisteröintimestaan vain saadakseni tietää, että vielä en voi tehdä auton kilpien vaihdon tai rekisteröinnin tai minkään kanssa yhtään mitään. Ensin pitää hankkia Blue ja Green slip.

Sininen on ilmeisesti ihan vaan huoltotarkastus, katsoo onko jotain vikaa vähemmän vai enemmän. Vihreä kai joku liikennevakuutuksen tyyppinen, jos aivan oikein ymmärsin. Löysin paikankin, mistä kummatkin saa kätevästi ja helposti (oletuksella, että autossa ei olisi mitään isoa vikaa), mutta hintaa niille tulisi öbaut $700. Ei osannut huoltomies varmasti puhelimessa sanoa, riippuu auton kunnosta, iästä ja kaikesta sellasesta. Ja toi siis ilman, että autosta tarvii huoltaa jotain. Itse rekisteröinti taas maksaa kuutisensataa sekin. Kilpien vaihtamisesta taas en tiedä, jos sekin maksaa jotain.
(Auto on nyt siis Victorian kilvissä ja että voin täällä ollessani (pitää tehdä ennen 27.10.) rekisteröidä sen uudestaan (katsastustyyppinen vuosittainen juttu) se pitää siirtää New South Walesin kilpiin. Hajoan ehkä näiden osavaltioiden kanssa. Ehkä muutankin Victoriaan nyt täksi väliajaksi.. Ainiin, tämä hostelli on jo maksettu.)
Melko kallista, voisin väittää. Ei ole yhtään hyvä tällainen auton yksinomistaminen työttömälle. Ehkä vaan feidaan mokoman riesan jonnekin perseeseen.

On siinä kyllä paljon hyvääkin. Ja en tiedä, mitä muka tekisin täällä ilman autoa. Ja vaikka se on ollut mun vasta kolmisen kuukautta, on sen kanssa koettu paljon kaikkea mukavaa yhdessä. Ja nykyään osaan jo ajaakin täällä ja noin isolla autollakin. Olen aika ylpeä itsestäni ja siitä.

Mutta joo, eipä tässä kai auta muu, kuin venailla, että rahat Suomen tililtä saapuvat tänne (ihanaa, kun maidenvälisissä siirroissa kestää ikuisuuksia) ja syödä käpyjä siihen asti, kun töitä löytyy. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti