keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Stealing one of the Tree Sisters?

Nyt on ollut mukavaa viimeaikoina. Taas. Ja todella mukavaa. Vapaat viikonloput on mahtavia, varsinkin jos pysyy tälläisena! Arkena voi hyvin tehdäkin töitä, mutta parasta on vain hengata.

Lauantaina käytiin vaihtamassa Joshin kanssa renkaita autoon. Sain ne yhteensä töineen kaikkineen siis vajaalla $140. Oli ihan hyvä diili minusta. Eihän ne uudet toki ole, mutta paremmat kuin vanhat. Yhdestä vanhasta renkaasta sain kumin itselleni, pitää vielä virittää se renkaaseen, että saan ehjän vararenkaan. Kaiken varalle. Eihän sitä koskaan tiedä ja vanhassa vararenkaassa on reikä. Tai siis, että vararenkaan paikalla tällähetkellä on reikäinen kumi, minkä tilalle oikea vararengas asennettiin. Paksi vaikuttaa melko täydeltä, kun siellä on sängyn, kaasukeittimien, astioiden, retkituolien, telttojen ja pressujen lisäksi nyt myös auton rengas.. Huh! Mekaanikonkin ilme oli näkemisen arvoinen, kun puoliksi kurkkasi paksiin, kun arvottiin, minne kumi saadaan mahtumaan.



Renkaan vaihdon jälkeen mentiin Jellybean Poolille Blue Mountainilla. Oli upeaa, lämmintä, kaunista! Kuin jonkun paratiisin laguuni! Käytiin uimassa ja vesi oli kirkasta ja lämmintä. Aivan mahtavaa. Tuuli oli kyllä melko kova, ei tappava vielä siinä vaiheessa päivää, mutta kylmä jokatapauksessa, kun nousi vedestä ja silleen.





Löydettiin kallion seinästä myös alkuperäistä aborginaalitaidetta. Heha, siistiä, hä?
ellybean Poolin jälkeen lähdettiin moikkaamaan kolmea siskosta Katoombaan. Aborginaalistoorin mukaan siskokset siis kuuluivat yhteen heimoon ja olisivat halunneet naida miehen toisesta heimosta. Soli kuitenkin kiellettyä, niin kylän vanhin muutti heidät kiveksi estääkseen häähömpötykset.
Kuvaaja valittelee kuvien huonoa laatua (värit päin peppua), mutta ei osaa käyttää kameraansa kunnolla. Annetaan siis kaikki ch.lle anteeksi hänen osaamattomuutensa ja yritetään kuvitella kuvat oikeissa väreissä.

Maisemat olivat muutenkin ihan jepa.
Ennen kun päästiin siskosten luokse, pysähdyttiin kahvilassa syömässä. Hiottiin siellä myös suunnitelmaa siskosten varastamiseksi.. Keskimmäinen oli meidän valintamme ja ajattelimme sitoa sen auton katolle.. Tarjoilijatar oli ehkä kuolla nauruun. Safkattiin, juotiin kahvit ja ostettiin pari palaa suklaata. Oli niin mukavaa.
Maisema oli uskomaton! Ja ilma myös. Oli niin jäätävä tuuli, että ei voitu kuin juosta katsomaan mesta, ottaa muutamat kuvat ja juosta takaisin autolle ja laittaa lämmöt täysille. Jotkut olivat nähneet lumisadettakin Blue Mountainsilla eilen. Huh, onneksi ei me.. Mutta se tuuli jokatapauksessa! Tappava.
Pitää ehkä lähteä joku toinenkin kerta Blue Mountainin suuntaan. Siellä on kamalasti kävelyreittejä ja luolia ja juttuja ja varmasti olisi näkemisen arvoista. Tälläkertaa sää ei ollut kaikkein suotuisin, tai sitten allekirjoittanut oli vain alipukeutunut.. Normaalisti kun "keväällä" edellisten päivien oltua lämpimiä kuljen kyllä toppavaatteet päällä, tälläkertaa sattui unohtumaan..


Lähdettiin takaisin Sydneyyn kiireesti, kun oli siskokset nähty. Reilu 100km matka btw. Päästiin hostellille ja päädyttiin jäämään sinne. Tarkoitus oli ensin lähteä muualle, kaupungille tai North Sydneyyn. Lähdin vaihtamaan lämpimämpää vaatetta päälle huoneeseeni ja Josh jäi keittiöön venailemaan. Kun tulin takaisin, se istui siellä kolmen suomalaisen tytön kanssa! Hostelliin on tullut lisää suomalaisia mun lisäksi, hihuu! (Se saattoi osittaan olla osasyy siihen, että mekin sinne jäätiin.. Kaikki muutkin olivat siellä ja siellä oli uusia suomalaisia tyttöjä!) Oli monikansallinen iltama, ranskalaisia, namibialainen, uusiseelantilainen, suomalaisia, aussi, saksalaisia..ainakin. Mahtavaa oli kyllä. Ja uusia tansseja, Typewriter. Jepjep.

Seuraavana päivänä (sunnuntaina) lähdettiin suomalaisten kanssa Joshin mukaan rannalle Manleyyn. Oli leppoisaa, vaikka vieläkin oli vähän tuulista ja pilvistä. (Aamu oli ollut nätti ilma, mutta rannalle saavuttiin vasta kolmen jälkeen. Osasyynä oma hitautemme ja osasyynä Joshin suunnistustaidot. "Seuraavasta oikealle.. Käänny ympäri, se onki seuraavasta.. Käänny ympäri, son ehkä seuraava" kun piti mennä Jump Rockille ensin. Loppujen lopuksi kuitenkin päästiin rantaankin asti. :) )

Ei me kamalan kauaa rannalla jaksettu lözziä, kun kelikään ei enään ollut paras. Joshin kaveri otti meidät mukaan  niiden yhteisen kaverin BBQ kekkereihin. Ihan normaali sunnuntai siis, mulla on ollut tapana aina etsiä jostain ökytalo (vähintään viisi kerrosta, kolme parveketta, valkoiset kokolattiamatot ja desing huonekalut..) ja mennä sinne syömään hyvää lihaa, upeaa salaattia, hedelmäsalaattia ja jätskiä jälkkäriksi.. Niin ja sen jälkeen kävelymatkan päähän uimarannalle nauttimaan viimeisistä auringonsäteistä.

Vähän kun Suomessa ois?
Auringonlasku oli upeaa katsottavaa, samoin kuin maisemat. Vähän on toisennäköistä täällä, kuin Suomessa. Ihan hyvällä tavalla.. Vaikka Suomea ja saunaa on vähän ikävä.. Paikalliset kun eivät kai saunakulttuuria ole ihan sisäistäneet.. Toisaalta, eipä täällä ole tarvekaan, kun yleensä kuitenkin on ihan lämmin.

(Neljättä kertaa ehkä jatkan tekstin kirjoittamista tänään.. Älkää siis ihmetelkö, jos aikamääreet (muunmuassa "eilen") eivät enää ole ihan ajan tasalla. Kuvien ja internetin kanssa on vain ollut ongelmia. Samoin ajan, jotenkin tuntuu typerältä lähteä työpäivän jälkeen koneelle istumaan, kun muut hengaavat kimpassa jossain. Mielummin liittyy seuraan.

Maanantaina käytiin tanssimassa Salsaa Darling Harbourissa jollain salsaclubilla. Oli mukavaa, vaikkei itse osaakaan tanssia. Ja muut näyttivät jostain tanssikilpailusta karanneilta: olivat ihan vähän hyviä tanssijoita siis. Kivaa oli kuitenkin, olisi ehkä mielellään ottanut muutamat tanssitunnit, ennen kuin hyppää jonkun kiinalaisen pyöriteltäväksi sinne..O.o Suomalaisena ei ole tottunut siihen, että tanssi olisi kamalan suosittua tai että pojat osaisivat tanssia.. Heh.

Eilinen meni chillisti tekemättä muuta kuin töitä ja tänään on tarkoitus mennä fiksaamaan auton jarrut ja honkki. (Hah, montahan kertaa Josh on mulle nauranut siitä, kun sanoin tööttiä honkiksi. Ihan täysin looginen sana minusta "Yeah, I need to fix my honk, after that I'll take my wuf out and give milk to my miau.." Why not?) Tänään on viikon ainoa lyhyt päivä, muut tulee venymään taas viiteen. Hah, helppo kahdeksasta kahteentoista työ..Jepjep. Mutta en valita. Ja siis, koska tänään on lyhyt päivä, pitää saada auto fiksattua tänään. Viikon päästä se kuitenkin pitää olla uudelleen regottu ja vaihdettu NSW kilpiin ja kaikkea.

Kamalaa ajatusvirtaa tällähetkellä vain teksti. Ehkä lopetan päivityksen tähän ja lupaan yrittää päivitellä tulevaisuudessa ahkerammin. 8)

6 kommenttia:

  1. =D Ihana!!! Puusiskoista puhumattakaan =D
    Love ya, miss ya!!!

    VastaaPoista
  2. Miss u too. :)
    Ja oli joo suhteellisen nättiä..Siskokset ovat kiveä btw ;) Australiassa kaikki nähtävyydet tuntuvat olevan rocks. Ihan siistiä sinänsä, kun Suomessakin on ehtinyt vain melkein kyllästyä kaikkeen kallioon :D

    VastaaPoista
  3. Heh joo ymmärsin, mutta kun otsikko on "tree sisters" :)

    VastaaPoista
  4. :D:D Heha, itse en edes tajunnut.. Minä ja mun englannin typotus. 8) Ehkä mun pitää pysyä täällä vielä ainakin jonkun aikaa.. Ihan vaan englannin takia ;)

    VastaaPoista
  5. Katsoin eilen sen Australian (leffa) hereillä.
    Ja itkin. Aika eeppinen, ja omalla tavallaan ihana. Ja paljon parempi kuin ekalla kerralla, jolloin nukahdin heti. =)Opetus: Teistä lapsista irti päästäminen tekee kipeää, mutta se on tehtävä silloin, kun on oikea hetki. Kaunis tarina. Alkuperäiskansa voimakkaasti mukana, koska kertoo ajasta ennen ja jälkeen toisen maailmansodan. Hyvä että ostin sen leffan. Kiva muisto tästä sun lähdöstäsi "kulkemaan".

    VastaaPoista
  6. Hihuu :) Pitää ehkä itsekin joskus katsoa se. Vaikka sitten sen jälkeen, kun tulee pois täältä, että voi muistella. Nyt ei oo kyllä pois tuleminen yhtään mielessä 8) Odottaa vaan, että matka vihdoin alkaa!

    Jonne on koneessa jo tulossa tänne ja sain vihdoin autoasiatkin hoidettua! Jee. Enään ei tarvitse paperiasioita stressata ollenkaan (jos veroasioita ei lasketa, kun en vieläkään ole saanut sitä numeroa..-.-)

    VastaaPoista