sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joulu meni jo

Aatonaattona huoltoasemalla.
 Huhhuh, nyt on Joulu "vihdoin" ohi. Juhlittiin sitä kahtena päivänä, 24. mentiin Jamesin vanhempien luokse illalliselle ja koska täälläpäin oikeasti juhlitaan joulua vasta 25, juhlittiin sitä silloin Jamesin veljen luona. Jonne lähti aamulla J:n isän kanssa töihin tekemään jotain.. Ja olen siis aivan yksin jonnekin iltaan asti. Tarkoitus olisi kai lähteä kaupungille hengailemaan, mutta ajattelin nyt käyttää hyväksi vähän aikaani ja keksiä jotain postattavaa tänne.

Tottakai perinteitä kunnioittaen, nyt kun olisi aikaa postata, on inspiraatiopula, eikä oikein tiedä mitä kaikkea mistäkin kirjoittaisi. Eli ei välttämättä oikein huvittaisi, mutta koska joulu nyt oli perjaatteessa erilainen kuin Suomessa (eri ihmiset ja erilainen ilma), kai siitä jotain pitää runoilla.
Oltiin kai kuitenkin oltu ihan kiltisti matkalla, kun Joulupukki kuitenkin vähän löysi luoksemme. :)
 Jamesin vanhempien luona juhlittiin tosiaan 24. islantilaisen perinteen mukaan (jos oikein ymmärsin). Pukki oli löytänyt ilmeisesti sinne, karkkia ainakin tuli paljon ja Jonne sai Aku Ankkoja ja kirjan ja silleen. :) Vähän harmitti, kun itse ei ollut kenellekään mitään lahjuksia ostanut. Ei osannut odottaa, että muutkaan olisivat ja lyhyellä varoitusajalla tiedettiin, että ylipäätään Jouluksi tullaan tänne.. Justjoo, selityksen makua? Noh, ehkäpä ihmiset ymmärtävät.

Muuten ei kamalasti suomalaisesta Joulusta poikennut, paukkukaramellit ja paukkukaramellikruunut eivät kuitenkaan Suomessa ole kovinkaan iso juttu.. Ruokaa oli; kalkkunaa, kinkkua, kasviksia, perunaa.. Ja sweet potatos. Molen ymmärtänyt, että ne on tavallaan ihan sweet ilman vaahtokarkki-hunajakuorrutustakin? Jälkkäriksi joulukakkua ja jäätelöä. Nams.

Lahjat jaettiin vasta ruuan jälkeen ja voi että lapset olivat malttamattomia! Vähän muistan siitä kuin itsekin oli lapsi, oli se aika kidutusta istua joulupöydässä ja odottaa, koska saa avata lahjat. Erona toisaalta oli kyllä, että lahjat eivät lapsena olleet kokoajan kosketusetäisyydellä ja näkyvillä kuusen alla, aina piti odottaa Joulupukkia kylään ylipäätään tuomaan lahjoja. Voisi kuvitella kidutukseksi suorastaan nähdä lahjat ja tietää lahjojen olemassaolo kuitenkaan saamatta avata niitä.. Voih.
Joulupöydässä joulupäivänä oli kirsikoita.. Hrr.
 Joulupäivänä tosiaan syötiin sitten joululounasta J:n veljen luona. Lapset olivat saaneet lisää lahjoja aamulla Joulupukin jätettyä ne yön aikana ja leikkivät ahkerasti kännyköiden ja potkulautojen kanssa. Potkulaudat ovat täälläpäin kamalan iso juttu, lähes jokaisella iästä riippumatta on sellainen.

Ruuaksi oli katkarapuja ja ostereita(?) alkupalaksi ja kinkkua, possua (grillissä tehtyä), kalkkunaa, kasviksia, perunaa, salaattia.. pääruuaksi. Jälkkäriksi jäätelöä, karkkia, jotain kakkua.. Kaikkea hyvää siis sinäkin päivänä. Omnomn. Niin ja kirsikoitakin. Saavat kuulkaa australialaiset meitä kiittää! Eivät tiedä, mitä jouduimme kokemaan, jotta kirsikat ehtivät kauppoihin jouluksi.
Paukkukaramellikruunuja tonttulakkien tilalla.
Lähes kaikki on täälläkin joulupäivänä kiinni. Muutama huoltoasema ja ravintola on kyllä auki, kuten Suomessakin. Kun päästiin pois ruokapöydästä joskus viiden jälkeen, J lähti näyttämään meille st.Kildaa auton kanssa. Ei kuin pärräilty ympäriinsä, ajettiin Melbournen F1rata ympäri (en edes tiennyt, että ne ajavat Melbournessakin!) ja zippailtiin rannalla vähän.
Ei se kamalan jouluiselta tunnu nähdä tonttulakkeja rannalla auringon porottaessa. Siistiä kyllä sinänsä! Niin erilaista vain verrattuna Suomeen, jossa palellaan sisällä, lähdetään pulkkamäkeen testaamaan uusia stigoja tai luistinradalle luistelemaan uusilla hokkareilla.. Täällä potkutellaan uusilla potkulaudoilla tai testataillaan uusia krikettimailoja.

Ja kriketti? Jotain mitä en ihan ymmärrä. Ehkä sitä pitäisi nähdä telkkarissa tai livenä pelattavan oikeasti, ennen kuin siitä mitään käsitystä voisi luodakaan. Monet sitä ovat selittäneet, mutta kai siihen tarvitsee jonkinnäköisen havainnollistamiselementin, nyt kaikki kuulostaa vain kamalan ristiriitaiselta ja sekavalta. Niin ja tylsältä. Tänään tosiaan on Boxing Day, eli Boxing Day Testin ensimmäinen osa pelataan tänään..(Joo, älkää kyselkö enempää, mullakin on Wikipedia tällähetkellä auki ja sieltä yritän selvittää tarkemmin tota Boxing Dayn krikettiperinnettä.) Pitää ehkä linnoittautua television ääreen ja uppoutua kriketin epäilemättä lumoavaan maailmaan.. Heh, just.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti