perjantai 20. toukokuuta 2011

9.Uskoni

Uskon vähän kaikkeen silleen sopivissa määrin. Varsinaista uskoa minulla ei ole ja olen vähän uskontoinstituutteja vastaan. Uskonnoissa itsessään kun ei mielestäni ole mitään pahaa, mutta sitten kun on kirkko, joka haluaa määräillä, komennella ja alistaa.. Uskonnon nimissä joo, mutta ei se sen uskonnon vika ole. Eli vaikka en kuulu kirkkoon, uskon silti toisiin kristinuskossakin oleviin asioihin.

”Tee toisille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän” on hyvä ja toimii. Luonnehoroskooppi pitää ainakin omalta osalta paikkansa. Lohikäärmeitä voisi olla olemassa yhtä hyvin kuin enkeleitäkin. Unissa on joskus perää. Karma, kohtalo. Jing ja Jang ja maailman kaikki harmaan sävyt – ei mustavalkoisuus. (U know, ilman pimeää emme huomaisi valoa ymsyms.) Evoluutio. Elämä on sitä, mitä ITSE teet siitä. Positiivinen ajattelu. Yms.

Joskus kakarana multa olisi varmaan tullut paljonkin terävää tekstiä aiheesta uskoni. Nykyään olen fiksumpi, enkä niin negatiivinen ja hyökkäävä. Jokaisella kuitenkin on jotain, mihin uskovat, oli se sitten Jeesus tai tiede, Noidat tai avaruusoliot, henget tai luonto. Usko on tärkeää ihan ihmisen itsensä kasassa pitämiseksi, eikä siinä ole mitään pahaa niin kauan, kun usko pidetään omana tietona. Kun se sekotetaan asioihin, mihin se ei kuulu, tulee ongelmia.

Vähän jatkan vielä aiheesta, ihan vaan siksi, että luin tänään vihdoin The Amber Spyglassin loppuun ja koska se on Universumin tomun vika osa ja koska koko kirjasarja on niin täynnä uskomattoman hyviä ajatuksia!


Siinä kirkko on paha, samoin "Jumala". Hän ei  ole Luoja, vaan ainoastaan ensimmäinen enkeli, joka päätti nostaa itsensä muiden yläpuolelle, hallita ja alistaa. Mikä kirjassa nostetaan tärkeäksi tekijäksi on Tomu, pimeä materia, tietoisuuden partikkelit. Niitä ilman ei olisi mitään kehitystä - kaikki tietoinen koostuu Tomusta ja vetää Tomua puoleensä. Ihminen on kolmiyhteinen, Body, Soul ja Spirit. Mikä taas on uskonnoista.. Kaikki kuitenkin tieteellisesti ja uskottavasti. Lukekaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti