torstai 19. toukokuuta 2011

Kirjastokammo

Päivitelläänkö vaihteeksi ihan normaaleita kuulumisia pelkän haasteilun sijaan. Toisaalta, eipä ne kuulumiset ole ihan hirveästi viimekertaisesta muuttuneet, mutta jos vaikka muodon vuoksi?

Olen ollut kamalan laiska viimeaikoina, enkä ole edes kirjastolla jaksanut käydä moneen päivään. Olen vain lözzinyt hostellilla lueskellen Philip Pullmanin The Amber Spyglass, His Dark Material trilogian viimeistä osaa. (Universumin tomu, Maaginen kaukoputki) Kirjan olen lukenut jo Suomessa, ekan kerran joskus ihan kakarana ja parhautta vieläkin <3 Kirjasuosituksia niille, jotka tykkää fantasiasta, filosofiasta ja maailmankatsomuksista.. Tai jotain sellaista. Ei siis ole pelkkä fantasiaromaani.

Tykkään näistä täkäläisten postilaatikoista ulkonäöllisesti ihan kamalan paljon. Mutta en vain voi lakata ihmettelemästä niiden epäkäytännöllisyyttä! C'moon, entä jos sulle olisi tulossa vaikka joku isompi kirje? Tai useampi lehti?

Oikeasti syy siihen, etten ole kirjastossa pitkään aikaan viihtynyt, on ehkä:


Thieves operate in the library. Suoraan sanottu. Surullista on ehkä se, että asia vain todetaan.. Varkaat toimivat kirjastossa. Ei mitään lievennyksiä tai poikkeuksia tyyliin "Kirjastossakin saattaa olla pitkäkyntisiä", "Tilaisuus tekee varkaan", "Kirjasto ei vastaa kadonneista tavaroista". Mutta ei! Täällä selvästi on joku järjestäytynyt kirjastovarasmafia, jotka toimivat ainoastaan kirjastoissa..

Vielä ei ole merkkejä varkaista näkynyt.

Vähän alkaa olla haikeita fiiliksiä taas. Enään kaksi yötä Home Traveller'sissa. Huoh, niin se aika rientää, eikä enään ole kuin pari kuukautta Australiaa jäljellä. Ja taas on tutustunut ihmisiin, joita tulee tulemaan ikävä. Tänään on ohjelmassa jonkinnäköistä Partyilyä: on Harrisonin viimeinen ilta ja jollain on synttäritkin (Minullakin neljän päivän päästä!). Varmaan samalla juhlistetaan omaakin poistumistamme päivää aikaisemmassa vain..


Ihan hyvä olisi ehkä se oikeasti viimeinen ilta olla vähän vähemmän kosteissa tunnelmissa, kun lauantaina pitäisi kuitenkin saada auto ajokuntoon ja lähteä ajelemaan. Ja koska olen ainoa ajotaitoinen, pitää olla ajokunnossa itsekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti