maanantai 27. kesäkuuta 2011

AliceSprings

thu 2/6/11
5:20pm
Hyvät yöunet alkavat tuntumaan mahdottomalta ajatukselta täälläpäin maailmaa! Jos ei ole liian kylmä tai hiiriä, niin kyllä sitä keksitään jotain muuta kiusaksi. Väsyttää siis vieläkin!

Saatiin hyvin unta jne, mutta herättiin 1:30am meteliin. Joku koitti vittu tulla meidän autoon! Huutajat! Onneksi oltiin laitettu ovet lukkoon! Aamulla huomattiin, että bensaluukku auki ja korkki vähän matkan päässä maassa.. Sniffaavat bensaa, kun ei ole goonia?

Eikä siinä vielä kaikki! Kun saatiin se pois meidän auton kimpusta (itse puoliunessa vieläkin kaikesta huolimatta, Jonne kai huusi sille jotain), ne/se siirtyi seuraavan auton kimppuun! Jonne oli soittamassa poliisille, mutta ehtivät murtautua naapuriautoon ja häipyä paikalta ennen kun sai aikaiseksi.. Kiva naapurusto. Päätettiin, ettei vietetä Alice Springsissä enään toista yötä.

Käytiin uudestaan nukkumaan ja saatiin unta. Ja saman tien (siltä se ainakin tuntui) joku on koputtamassa ikkunaan ja osoittelee valoilla sisään. Ei Jeesus, Maria ja Puuseppä Jojo. Rangeri siellä koputteli ja kertoi, ettei Alice Springsissä saa nukkua autossa. Että sen pitää sakottaa meitä. Kivakiitti. Näytettiin ehkä tarpeeksi säälittäviltä, kun heltyivät vähän. Jos lähdettäisiin muualle, ei saada sakkoja. Ja kello oli 5:30! Olisivat odottaneet edes tunnin tai puolikin! Mielellään puolitoista. Ja tullut vasta sitten häätämään.
”Huonolle alueelle olette tulleet kaiken lisäksi. Tässä joen vieressä on vaarallista.”
Joo, tiedetään.. eiku ei. Mutta kiitos tiedosta.

Siirrettiin kamat kuskin penkiltä sängyn päälle ja lähdettiin eteenpäin. Mäkin pihaan venaamaan, että se aukeaisi (6am. Olisivat venanneet edes sen puoli tuntia ennen kuin tulivat herättämään..), että saisi kahvia ja aamupalaa.

Mäkki ennen kuutta.
Hengattiin Mäkissä jonkin aikaa, syötiin aamupalaa ja juotiin kaksi kuppia kahvia. Lähdettiin pois vasta vähän jälkeen yhdeksän. Kierreltiin ja lueskeltiin lehtipaikoissa lehtiä aikamme kuluksi, kun kamerakauppa aukesi vasta 10. Löysin jalan ja ostin linssinputsaimenkin. Ja lähdettiin leipäkaupan kautta kirjastoon. Kirjasto taas aukesi vasta 11! Eli lisää odottelua.. Kiva olla kerrankin hyvissä ajoin liikenteessä.

Kirjaston netti maksoi $4/hr. Maksettiin tunnista ja oli ihan shaibaa. Hitaampi kuin mäkkärissä! Justjust sai tärkeät hoidettua! Aamulla ei tosiaan netteilty ollenkaan kun ei pistorasioita ja akku ihan tyhmä.

Kirjastossa ei viihdytty liian pitkään. Lähdettiin kahvikaupan ja bensa-aseman kautta jatkamaan matkaa. Pysähdyttiin jollain lepopaikalla pesemässä hampaat ja syömässä tonnikalaleivät (oli 11 erilaista laatua/makua tonnikalaa.. Ollaan hc.). Siivosin kanssa ruokakassia. Tulos: 3pakettia nuudelia, kolme lämminkuppia ja vähän pastaa roskakoriin. Kiitos hiiri! Sovitaanko luovutusvoitto, ei tarvitse enää näyttää kuka on pomo! Tänään väsyttäisikin paljon..
Taas on nälkä kun hiiri söi kaikki ruuat!

Näillä eletään.
Mmm..Tonnikalaa..-.-

Sitten tultiin tänne. Tämä on lepopaikka tien varressa ja täällä on touto aasi. Olen leikkinyt kameralla paljon, jalka on hyvä keksintö!





1 kommentti:

  1. Mooi!!
    toivottavasti siun loppu reissu sujuu ilman pikkuista kaveria :) Oon seurannu aika tiuhaan tahtiin et mitä kaikkee siulle kuuluu tuolla maailmalla.. Siulla tuntuu olevan kivaa siellä :) oottelen et palailet takaisin koti suomeen jo :)
    T: Kata

    VastaaPoista