lauantai 25. kesäkuuta 2011

Uluru

tue 31/5/11
9:20pm
Väsyttää! Ihan paljon. Eilen en taas vaihteeksi saanut unta miljoonaan vuoteen ja heräsinkin ”jo” yhdeksän jälkeen. Mietin liikaa kaikkia asioita Suomessa, näpertelyä, vaeltamista, kavereita.. Lähinnä kaikkea mitä voin taas tehdä. Autossa asuminen tavallaan rajoittaa vähän aktiviteetteja. Ei ole ompelukonetta eikä edes hiekkapaperia.

Tänään tosiaan mentiin Uluruun. Otettiin miljoona valokuvaa ja käveltiin sen ympäri. Oli kaunis päivä ja teepaitakeli. Ja miljoona kärpästä, niiden kaverit ja suku. Oli mukavaa käppäillä ja muutenkin päivä oli jees!



Lapsena kerrottiin: jos tuijottaa kiveä, voi nähdä sen kasvavan hengittävän ja elävän.








Viiden maissa majoituttiin ”sunset katselualueelle” ja tehtiin ruokaa siellä. Ja tottakai seurattiin auringonlaskua Ayers Rockista. (siksi kai sinne mentiin) Oli nättiä!



Luonnonpuistoon, jossa kivi oli, ne repi kiskuripääsymaksua, $25pp. Naurettavaa rahastusta. Sillä tosin sai puistopassin kolmeksi päiväksi, mutta siellä ei saa yöpyä. Ja näillä bensanhinnoilla tottakai haluan ajella 100km edestakaisin (meidän road housen pihasta 200km edestakaisin) kolmen päivän ajan..

Kiven päälle olisi voinut kiivetäkin, ei vain kävellä ympäri. Mutta se on aborginaaleille pyhä juttu ja ne toivovat, ettei sitä harrastettaisi. Ei siis kiivetty. Sikanaan ihmisiä siellä kyllä oli kapuamassa ”kielloista” huolimatta. Kivi on muutenkin paikalliselle heimolle pyhä ja monessa paikassa oli valokuvauskin kielletty. ..Sitä saatettiin vähän rikkoa..

Kun oltiin kierretty the Rock, katsottu auringonlasku, syöty sapuskat ja juotu kahvit, käytiin Ayers Rock resortissa, joka olikin kuin pieni (hyvinvarusteltu! siihen verrattuna mitä viimepäivinä on tottunut.) kylä, eikä vain hotelli. Ja siellä oli kenttääkin! Siellä oli IGA ja säläkauppa, josta löysin kameralle jalan! En kyllä ostanut, jos Alice Springsistä saisi halvemmalla.. Mutta pakko-ostos, jos vaikka joskus saisi ei-tärähtäneitä hämäräkuvia.. Olisi siistiä!

Ja takaisintulomatkalla meinasin ajaa lehmän päälle! Onneksi ajoin jo valmiiksi superhiljaa (naurakaa vaan, mummo ch. ei välitä), muuten olisin ehkä törmännyt! (Soli siis lähes tasan risteyksen kohdalla, risteystä varten olin valmiiksi jarruttanut.) Ja joo, ollaan saman roadhousen pihassa kuin oltiin eilenkin. Huomenna suihku, Alice Springs, kenttää ja kameranjalka! Sekä yhtä päivää lähempänä Suomea.

wed 1/6/11
10:30pm
Terveisiä Alice Springsistä. Kuva tähän mennessä? Sheppartonin kokoinen ja täynnä huutajia (rappioaboja. Tarvitseeko selittää, että huutaja-nimitys liittyy siihen, että vaikuttaa, että ainoastaan huutavat vihaisina toisilleen..) Siistiä vaihtelua kyllä, että kaupungissa on enemmän rakennuksia, kuin vain huoltoasema. Ja täällä on myös Coles ja Woolworhts. Ja huomenna ostan kameraan jalan. Ja täällä on kirjastokin, ettei mäkkiä tarvitse! Vaihtelua tosiaan! Ja täällä siis _on_ kuitenkin mäkki, että sinnekin pääsee, jos haluaa. Vaihtelua tosiaan!

Ja täällä on kenttää! Juttelin äitin kanssa varmaan 45minuuttia ja tekstailin ja kaikkea! Kotiin kuuluu hyvää J Samaa vanhaa eri mausteilla. Ja sinne mulla on ikävä? Tällähetkellä joo. Katsoo sitten kun olen ollut siellä viikon.

Meillä oli eilen yönä autossa taas hiiri! Piti kovaa metelia ja silleen. Pippuri auttoi yhden yön. Ja tottakai rapina ja riehuminen alkoi juuri kun olin melkein nukahtanut, öbaut neljän aikaan? ..en ole vielä uskaltanut katsoa ruokakassiin ja tutkia tuhoja. Ehkä nuudeleita tällä kertaa, kun leipää ei ole? Toivottavasti tänään tarpeeksi kaupungissa, ettei olisi hiiren hiirtä. Ulkona niitä ei kyllä näkynyt, lupaavaa.

Aamulla heräsin joskus yhdeksän maissa kaikesta huolimatta. Lueskelin Rose Madderia (hyvä, koukuttava, Kingiä..) ja kävin tiskaamassa. Tehtiin aamupalaa, kasattiin sänky ja käytiin suihkussa. Jee! Lämmintä!

Suihkussa samaan aikaan kanssani oli 2 suomalaislikkaa. En missään vaiheessa sanonut, että ymmärrän niitä. Annoin niiden selostaa diipadaapaa ja saunakulttuuria ilman keskeytyksiä.. Poislähtiessä olisi ehkä pitänyt huikata näkyillään, mutten ollut juttutuulella. Koko päivänä ollut. Väsyttää.


Jatkettiin matkaa suihkun jälkeen. Käytiin katsomassa meteoriittikraateri matkan varrella (en muista nimeä). Oli siistiä (kaksipiippuinen juttu. Olisin tarvinut mönkkärin!) unsealed roadia 15km sinne ja takaisin. Kraaterit itsessään vähän plääh.. Sinänsä ihan siistit.


Ja sitten tultiin huoltoaseman kautta tänne Alice Springsiin. Koitin etsiä kameranjalkaa K-martista tuloksetta ja käytiin Woolliessa ostamassa credittiä puhelimeen. Nyt ollaan yötä semilähellä kirjastoa. Join lasin viiniä (jep, ei goonia. Goon on täällä kiellettyä! Abojen takia kai.) ennen nukkumaan (tänne kirjoittamaan) tulemista.  Väsyttää, huomenna netti ja jalka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti