lauantai 18. kesäkuuta 2011

Great Ocean Road (pt.3)

Based on valitut palat of ch.s Diary.

mon 23/5/11
1:00am
Hyvää syntymäpäivää minulle! Vaikka on ehkä vähän aikaista, enkä itse usko päivän vaihtuvan kuin vasta sitten kun herää.. Mutta onko sillä oikeasti muka niin väliä?

Tänään minä nukuin yhteen, joten lähtö huoltsikalta vähän viivästyi, kun piti laittaa vararenkaaseen ilmaa, vettä jäähdyttimeen sekä vesikanisteriin ja tehdä aamupalaakin. Tyhjentynyt, nykyään täytetty rengas siis palautettiin paikalleen vasta (/jo, riippuu vertaako aiempaan ylijäämärenkaaseen, joka kuitenkin matkusti Sydneystä mutkien kautta Swan Hilliin, ennen kuin saatiin paikalleen..) tänään. Eilisen se matkusti sulassa sovussa muun rojun kanssa takapenkillä. Renkaan poistumisesta huolimatta meillä on liikaa kamaa! (mm. miljoona kirjaa O.o)

Geelongissa pysähdyttiin kaupassa, paikallisessa Windsfield(?) ostoskeskuksessa. Ostettiin mm. monta kiloa ruokaa (ei autoon mahdu!) ja kierreltiin vähän aikaa. Löysin pienen kaiuttimen iPodille ja tietsikallekin ja uuden lyhdyn autoon. Jee, valoa ja musaa! (Ulkona sataa taas äänestä päätellen. Aamullakin (ennen kahta siis) satoi paljon. Hyvää matkaa vaan leireilijät!) Yhdessä kaupassa siellä oli muuten myynnissä peli nimeltä Finska. Mölkky siis suomeksi. En ihan tarkkaan muista, paljon pelistä pyydetään rahaa Suomessa, mutta ausseista jos sen haluat, maksaa $59.95.. :D Mutta ihan _pikkusen_ karua törmätä Mölkkyyn ausseissa!

mon 23/5/11
6:20pm.
Pysähdyttiin jo yöksi ja laitettiin sänky ja makoillaan siinä. Ulkona satelee ja on pimeää. Höh. Kohta katsotaan Madventuresia ajan kuluksi, kun vielä ei kuitenkaan väsytäkään ihan hirveästi. Unirytmi taas vähän myöhempi.

Angelseassa pysähdyttiin maksamaan edellisellä kerralla Lornesta saatu sakko. Ei onneksi haitannut, vaikka eräpäivä oli ollut jo 21. Silloin toimisto oli kiinni kun lauantai. Maksettiin siis puhelimitse. Muut maksutavat postitse tai paikanpäältä.. Täällä ei kai vielä tiedetä tilisiirroista.. -.-

Seuraavaksi pysähdyttiin randomilla Beach accessilla ottamaan kuvaa ”Drive left in Australia”-kyltistä (hyvä että kertoivat, olenkin ihmetellyt, miksi vastaantulijat ajavat minun kaistallani.. (Tällä tiellä tapahtuu kyllä kamalasti onnettomuuksia! Kapeaa, mutkaista ja paljon turisteja)). Kun koitettiin jatkaa matkaa, auto ei enää startannut. Akku lladattu 2 päivää sitten, eli tuskinpa siinä vika. Opiskeltiin ohjekirjasta kaikki muut mahdolliset selitykset, mutta ei tulosta. Onneksi vieressä parkissa olleet kaksi miestä kyllästyivät katselemaan säätämistämme ja tulivat auttamaan (juuri kun aloiteltiin ristinollaa..x) ). Totesivat, että akkumme on tyhjä ja hyppykäynnistivät sen kaapeleillamme ja nätisti se käynnistyi. Akku ilmeisesti paskana ja edessä uuden hankinta<3 Ei meinattu enään uskaltaa pysähtyä minnekään, mitä jos ei enään päästä liikkeelle?!





Pysähdyttiin kuitenkin onnemme uhalla vesiputouksille etsimään koaloita. Koaloita ei löydetty, mutta maisemat olivat nättejä ja auto saatiin hyvin käyntiin.


Meidän säkällä nyt täällä on tietyöt. Liikennevaloja keskellä ei mitään, kun toinen kaista poikki tietöiden takia <3 Edetään nopeasti.


Apollo Bayssä pysähdyttiin tekemään ruokaa: nuudeleita ja tölkkikanajuttua. Sain mummilta synttäritekstarin ja jouduin tiskaamaan synttäreistä huolimatta. Auto lähti taas hyvin käyntiin.

Kun jatkettiin matkaa ajettiin vain hitaasti, kun haluttiin nähdä koaloita. (Hitaasti tarkoittaa tässä tapauksessa _hitaasti_, 40km/h.) Pysähdyttiin sademetsäwalkille ja –yllätys- satoi. Oli kyllä nättiä. Paikka oli nimeltään Mates Rest. Sää ollut tänään kokopäivän vaihteleva, sadetta, aurinkoa, sadetta…


Mates restin jälkeen jatkettiin hidasta koalanbongausvautia ja se tuotti tulosta! Nähtiin koala! Hähää! Semikorkealla, mutta suoraan tien päällä. Siinä se vaan kökötti, ihana! Australian synttärilahja minulle – parempi ainakin, kuin mitä sain autolta!

Sitten ajettiin hitaasti, mutta varmasti vahingossa alkuperäisen yöpaikan ohi ja päädyttiin tänne Johanna Beachille. Ei ole kenttää, eli terkkuja kaikille jotka koittavat onnitella. Jonne tiputti juuri sängyn tukipuut, joudun ehkä auttamaan. Tai nukkumaan ulkona sateessa…


tue 24/5/11
9:30pm.
Tänään pysähdyttiin vasta nyt. Ekan yöpaikan ohi ajettiin huomaamatta, samoin toisenkin.. Vaikka toiseen oli vielä viitisen kilsaa jäljellä! Kartanlukija <3 Nojaa, tämä vaikuttaa ihan ok mestalta. Ja ei me ihan juuri pysähdytty, ehdin minä jo tiskatakin..

Herättiin aika myöhään, joskus kymmenen maissa. Toisaalta, en kamalan hyvissä ajoin saanut untakaan. Yhdeksän maissa lopetettiin Madventuresit ja käytiin nukkumaan, mutta vielä yhdeltätoista vilkuilin kelloa ja jatkoin pyörimistä. Nam.

Ilma pysyi vaihtelevan sateisena, muttei ihan kamalasti kastuttu, kun tehtiin aamupalaa. Jonne tiskasi, minä kasasin sängyn ja jatkettiin matkaa. Suuri osa Great Ocean Roadista kulkee sisämaassa. Eikä nyt muutenkaan ole mikään erikoisen great. Merimaisemat ovat kivoja ja silleen, mutta niitäkin on muuallakin. Kivempaa kuitenkin, kuin ajella Free- tai Highwayta.. Ja niille, jotka eivät muuten ajele Australiassa, ihan kokemuksen arvoinen.



12 Apostolia oli siisti. Ja tuulinen. Otettiin paljon kuvia.. Kuten monet muutkin. Kamalasti jengiä! Ja London Bridge oli upea kanssa! Miljoona kuvaa, kun yritin tallentaa aaltoja.. Vaikuttava. Ennenvanhaa siinä oli kivinen silta, mitä pitkin pystyi kävelemään ihan kärkeen asti.. Se kai oli se varsinainen London Bridge osa.. 1990 se kuitenkin sortui ja muutamia ihmisiä jäi loukkuun uudelle saarelle. Ne jouduttiin pelastamaan helikopterilla. Päivän tietoisku.


Kun oltiin lähtemässä sillalta, auto ei taas startannut. Ja ei ketään lähellä..Nice. Onneksi ei kamalan kauaa jouduttu odottamaan, kun joku muukin päätti kurvata katsomaan nähtävyyttä ja saatiin lainattua virtaa. Enää ei pysähdelty, vaan ajettiin suoraan Warrambooliin ja ostettiin ($129) ja asennettiin uusi akku. Nyt kelpaa taas ajella.


Vähän Warramboolin jälkeen pysähdyttiin ihanaan luonnonpuistoon tekemään ruokaa. Siellä saatiin hyviä kuvia luonnonvaraisista kenguruista, emuista ja koaloista. Niitä vaan meni siellä ja meidän picnikpöydän viereisessä puussa oli koala silitysetäisyydellä! Voi ihana!





Ruokapaikassa viihdyttiin elukoiden takia pitkään ja siksi oli jo melko pimeää kun lähdettiin kohti yöpaikkaa numero yksi. Pimeä, sade ja vastaan tulevat autot eivät liikaa parantaneet näkyvyyttä ja varmaan siksi ajettiin ohi.  Toisaalta, tällä puolella palloa ei ole teidenviitoituskaan parhaasta päästä…

2 kommenttia:

  1. Onko nuo Coca-Coaloja vai Rommi-Coaloja?

    VastaaPoista
  2. Varmaan jälkimmäisiä.. Tai bourbon-coaloja :D Kumpikin yleisiä lajeja täälläpäin.

    VastaaPoista