torstai 23. kesäkuuta 2011

viiveelläälää..

fri 27/5/11
7pm.
Ollaan ohi Port Augustan, tiellä A87, eli matkalla Alice Springsiin vähän kuin keskellä ei mitään. Vielä ollaan ihan hengissä, vesissä ja ruoissa (ruokaa ainakin on varmaan ainakin kuukaudeksi). Jonne ajoi autoa vähän matkaa: Port Augustasta mestaan, missä tehtiin ruokaa. Nyt ollaan yömestassa, kirjoitellaan, lueskellaan ja käydään nukkumaan.



Herättiin (taas) joskus kymmenen maissa, aamupalajutut auton vieressä, kun jotkut toiset oli vallanneet pöydät, auto kasaan ja silleen. Vessat löytyivät sittenkin ihan auton vierestä.. Sellaista se on pimeässä, kun ei näe..

Jatkettiin matkaa suoraan Port Augustaan, jossa tutkittiin infokeskusta ja etsittiin Posti, että saatiin kortit lähetettyä. Sitten tankattiin vielä ja lähdettiin kohti aavikkoa, pohjoista lämpöä, taas uutta upeaa kiveä (Australiassa kun ei ole muita nähtävyyksiä kuin kiviä) ja lopulta Suomea.

Ruokapaikalla (jonne Jonne tosiaan ajoi ja ihan hyvin ajoikin) tehtiin ruoaksi riisiä ja tölkki ”texmex beef” tms. Oli ihan hyvää ja vaihtelua.

sat28/5/11
10:20am
Hyvinnukutun yön jälkeen kaikki on aina paremmin ja on pirteänä valmis kohtaamaan kaikki uuden päivän haasteet! Nojoo, voisi olla tänäänkin, jos olisi nukkunut ja olisi pirteä.

Joskus kahdentoista aikaa nukahdin varmaan ensimmäisen kerran. Oltiin kuultu rapinaa, mutta tottakai ulkoa. Varmaan possumi tai vompatti.

Kolmen ja neljän välillä herään, kun Jonne heiluu ja huitoo lampulla: hiiriä autossa! Nice, nice.. Se niistä yöunista sitten. Kun kerran oli herännyt, ei sitä saanut enää uudestaankaan unta: Säpsähti vain jokaista mahdollista rapinaa.. . Vielä kun olisi vähän vähemmän pilvistä ja tuulista..

sat28/5/11
7:20pm
Tänään oli melkoisen mukava päivä. Kun Jonne heräsi, tehtiin aamupalat ja Jonne lähti ajamaan. Jee, kivaa, itse vaihteeksi pelkääjän paikalla. Rentoa.

Pimbassa käytiin suihkussa, ahh! Se vaikutti piristävästi mielialaan, kuten se yleensä aina tekee! Soli Road Housen yhteydessä ja Jonne olisi halunnut jäädä sinne yöksi ja vetää kännit.. Olisi ehkä pitänyt suostua..

Jatkettiin matkaa ja jollain levähdyspaikalla tehtiin hilloleipiä välipalaksi. Taas jatkettiin matkaa ja G:llä alkavassa paikassa (minä ja minun nimimuistini..) pysähdyttiin syömään ranskiksia. Siitä eteenpäin minun olisi pitänyt jatkaa kuskina.. -.-

Ei aikaakaan, kun poliisit olivat tien laidalla vilkut päällä. Olivat vain pysäyttäneet jonkun, mutta halusivat pysäyttää vielä meidätkin.. Ja koska Jonnella ei ole korttia, voi melkein arvata mitä tapahtui.. Tämä tästä vielä puuttuikin, kun muutenkin rahaa ihan kamalasti. Olisi ehkä pitänyt jäädä Road houseen, olisi tullut halvemmaksi! Tyhmä minä. Ja pienen huono säkä!

Jaska ajeli Perthistä Sydneyyn ilman että pysäytettiin kertaakaan, Minulta taas ei ole kai kertaakaan kysytty korttia, puhallutettu vain. Tottakai juuri nyt.

Jonne sanoi poliisin sanoneen jotain rekasta, joka käräytti meidät.. Että poliisi oli saanut meidän auton tuntomerkit rekkakuskilta radiossa ”ei meinaa pysyä tiellä”. Kivakiitti, varsinkin jos kyse oli siitä, kun JONne väisti yhtä ohittavaa rekkaa vähän viivan ulkopuolelle.. -.- Muuten kun Jonne ajoi hyvin! Tyhmä juttu kuitenkin ja ärsyttää sikana. Ja eipä paljon toivoa, että Jonne enään suostuisi ajamaan!

Nyt ollaan levähdysalueella miljoonan muun kanssa. Vettä tiskaamiseen ei ole, mutta onpahan vessat. (Ja vettäkin siis piti olla, mutta tankki on tyhjä. L ) Tultiin juuri auringonlaskun aikaan, kun taivas oli ihan punainen! (Lähinnä pilvet siis. Täällä on kokoajan pilvistä.) Tehtiin nuudeliruokaa ja kahvia ja tultiin kirjoittamaan/lukemaan ja nukkumaan valtakuntaamme (Pitäisiköhän se Koko lukea loppuun jossain vaiheessa.. Nyt kun siis olen aloittamassa Rose Madderia, kunhan saan kirjoituksen loppuun..)

Toivottavasti tänäyönä saisi paremmin unta ja nukuttua. Ja olisi vähemmin hiiriä, Huomenna voisi vaikka herätä aikaisin ja ajaa paljon. Vajaa 7vko enää aikaa Australiassa. Ja niistä öbaut 2 Sydneyssä autoa myymässä. Ja itärannikko! Eikä vielä olla edes Ulurussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti